Masoesa-Creole (Creools gele rijstgerecht)

Masoesa-Creole (Creools gele rijstgerecht)

Masoesa-Creole (Creools gele rijstgerecht)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

15 minuten.

Ingrediënten

3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
7 eetlepels olie
eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram groentemix
1 theelepel tomatenpuree
2 takken selderij
1 laurierblad
25 gram gedroogde garnalen
zout
2 stuks pimentkorrels
1/2 ui

Bereiden

Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken. Vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), de groentemix, selderij, pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Losie Foroe, Kouseband, urgoed, Gebakken Banaan.

Variatietip: Serveer Masoesa-Creole ook eens met Drumsticks. Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 50 gram rose garnalen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus