Aantal personen: 4
15 minuten.
3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
7 eetlepels olie
eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram groentemix
1 theelepel tomatenpuree
2 takken selderij
1 laurierblad
25 gram gedroogde garnalen
zout
2 stuks pimentkorrels
1/2 ui
Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin
fruiten; de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken)
hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken. Vervolgens 5 eetlepels
Masoesa-Alesie (roerbakmix), de groentemix, selderij, pimentkorrels,
laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten
roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan
toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag
vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Losie Foroe, Kouseband, urgoed, Gebakken
Banaan.
Variatietip: Serveer Masoesa-Creole ook eens met Drumsticks. Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 50 gram rose garnalen.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |